Vrh pica na vrhu Novog Beograda

Preporučujem Pizza Pub na Bežanijskoj kosi

Bili smo u Pizza pubu na Bežanijskoj kosi i tamo smo jeli jednu od najboljih pica u Beogradu. Kome je usput i blizu nek svrati obavezno, jer imaju lepu baštu i prijatnu atmosferu, ali ako niste u prilici, imaju dobru isporuku, svaki put pica stigne topla. Najviše nam se svideo sir na pici, koji je jako autentičan, i jako fino i tanko testo. Biće da je tako dobra jer koriste peć na drva. Naručili smo kaprićozu od 32 cm, koja je bila dovoljna za nas dvoje.

Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama Google Maps, Wordpress, Blogspot, Blog.rs, TripAdvisor i FourSquare

Balkan ekspres: doručak sa pogledom

Preporučujem restoran Balkan ekspres na Gardošu u Zemunu

Pošto smo saznali da danas nećemo imati struje do 3 popodne, odlučili smo se da odemo negde na reku na doručak, i izbor je pao na restoran Balkan ekspres na Gardošu. Jeli smo prženice, jaja, ajvar, sir, kajmak, slaninu, čvarke, paradajz, krastavac. Ma sve redom. Sve u svemu, usluga je bila vrhunska, osoblje vrlo profesionalno, a doručak – vrh. Svidelo nam se što su se baš potrudili oko sitnica, a jedina ozbiljna zamerka je što sam dobio crni čaj u kesici, umesto u rinfuzu, i takođe med uz čaj nije bio pravi, ali šta očekivati od meda u kesici? Takođe mi je smetalo što mismo mogli da sednemo za neki od stolova koji imaju fantastičan pogled na Dunav, jer su svi bili ili zauzeti ili rezervisani. Ali, tako to biva sa lepim pogledom i vikendom.

Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama Google Maps, Wordpress, Blogspot, Blog.rs, TripAdvisoriFourSquare

Zavodljiva ćuretina u sosu od višanja

Preporučujem restoran „Butkica” preko puta Belvila na Novom Beogradu

Butkica ima jako lepu baštu i još lepšu hranu. Doduše, nismo probali specijalitet kuće, butkicu, već smo se odlučili za nešto sasvim novo: ćuretinu u sosu od višanja, i nismo se pokajali. Sos je potpuni hit, jako fino izbalansiran između slatkog i kiselog, a porcija je bila dovoljna za nas dvoje.Teleća čorba je takođe bila vrlo ukusna, gusta, puna povrća i mesa, i sama može da bude neki lakši obrok. Kelner je bio vrlo prijatan i komunikativan. Jedino što bi se moglo zameriti je to što je u samom sosu bilo dosta koštica od višanja, čovek se isprva ne nada da će naići na košticu, pa može da ošteti zub.

Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama Google Maps, Wordpress, Blogspot, Blog.rs, TripAdvisor i FourSquare

U Korijenima pečenje kao bajadera

Preporučujem mesaru Milan i restoran Korjeni na Novom Beogradu

Krenuli smo kolima u pravcu Savskog keja, kada je najednom ventilacija uvukla miris svežeg pečenja. Taj miris nas je prosto naterao da odmah tu stanemo i uđemo u mesaru „Milan”, tj. restoran „Korijeni”. Uzeli smo 250g neverovatno hrskavog pečenja. Pokazali smo prstom i momak u mesari nam je isekao baš ono što smo hteli i pride nam besplatno dodao i jednu svinjsku nogicu, koju smo posle u slast oglodali. Seli smo u Korjene, gde smo uzeli kupus salatu (bila je sočna, baš kako treba), sačekali smo naše pečenje i baš se fino najeli, iako smo bili u žurbi. Sve u svemu, veliki lajk za „Korijene” i mesaru „Milan”.

Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama Google Maps, Wordpress, Blogspot, Blog.rs, TripAdvisor i FourSquare